Over mij

Hoe de passie voor de natuur, de warme belangstelling voor de medemens en een degelijke opleiding van mij een gedreven homeopathische therapeut maakte.

De rode draad in mijn leven

De natuur speelt als een rode draad door mijn leven. Al tijdens mijn werkervaring op het Ministerie van Landbouw in binnen- en buitenland speelde de natuur in brede zin een grote rol.

Toen ik voor het eerst zelf in aanraking kwam met de klassieke homeopathie was ik verbaasd over de werking hiervan. Mijn interesse was gewekt, ik volgde lezingen en verdiepte me gaandeweg steeds meer in deze natuurlijke geneeswijze.

Tijdens mijn jaren bij het Wereld Natuur Fonds, raakte ik op de afdeling Natuurbescherming steeds meer doordrongen van de noodzaak om zuinig op onze natuur te zijn en het belang voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Opleiding

Een logisch vervolg werd de vijfjarige HBO-opleiding Natuurgeneeskunde met specialisatie Klassieke Homeopathie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem.

In 2000 startte ik met de praktijk en zag wat de helende werking van homeopathie met mensen kan doen. Dat drijft me om met persoonlijke betrokkenheid de klassieke homeopathie voor mijn cliënten in te zetten. Om mijn basis te verbreden schoolde ik me in coaching bij de Academie voor Counselling en Coaching en studeerde “Natuur in Begeleiding” aan de Academie Kraaybeekerhof.

Door middel van (medische) nascholingen houd ik mijn kennis op het gebied van ziekte en gezondheid actueel. Ontwikkelingen op dit terrein volg ik belangstellend en intensief.

En verder…

In mijn vrije tijd (moes)tuinier en wandel ik graag, lees vakliteratuur over medisch/psychologische zaken, organiseer en begeleid ik enthousiast natuuractiviteiten met accent op zintuigbeleving voor ouderen in zorgcentra/buurthuis.