Spring naar inhoud

Over de therapeut

Persoonlijk, vakkundig en betrokken: daar draait het voor mij om!

De nLeonie voor de hegatuur speelt als een rode draad door mijn leven. Al tijdens mijn werkervaring op het Ministerie van Landbouw en later in het buitenland  waar ik werkzaam was op het landbouwsecretariaat speelde de natuur in brede zin een grote rol.

Het was in Bonn waar ik voor het eerst zelf in aanraking kwam met de klassieke homeopathie en verbaasd was over de werking hiervan. Mijn interesse was gewekt, volgde lezingen en verdiepte me gaande weg steeds meer in deze natuurlijke geneeswijze.

Tijdens mijn jaren bij het Wereld Natuur Fonds, raakte ik op de afdeling Natuurbescherming steeds meer doordrongen van de noodzaak om zuinig op onze natuur te zijn en het belang voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een logisch vervolg werd de opleiding Natuurgeneeskunde met specialisatie Klassieke Homeopathie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem.

In 2000 startte ik met de praktijk een zag wat de helende werking van homeopathie met mensen kan doen. Dat drijft me om met persoonlijke betrokkenheid de klassieke homeopathie voor mijn cliënten in te zetten. Ik schoolde me in coaching en verdiepte me in (tuin)therapie.

Mijn praktijk voldoet aan alle eisen die de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) stelt. Daardoor kunnen de consulten door de zorgverzekeraars worden vergoed, mits aanvullend verzekerd. Het Homeopatisch consult valt buiten uw eigen risico.

Door middel van (medische) nascholingen houd ik mijn kennis op het gebied van ziekte en gezondheid actueel. Ontwikkelingen op dit terrein volg ik belangstellend en intensief.

Woon met man en dochter in prachtige groene omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Ik (moes)tuinier graag, coach het liefst buiten tijdens een wandeling, lees graag vakliteratuur over medisch/psychologische zaken, organiseer en begeleid enthousiast natuuractiviteiten met accent op zintuigbeleving voor ouderen in zorgcentra/buurthuis.