Natuuractiviteiten

Natural-move maakt gebruik van verschillende inzichten uit de klassieke homeopathie, natuurgeneeskunde en tuintherapie. Centraal staan hierbij balans, reflectie en de seizoenen.

Natuurzorg voor ouderen

Voor zorgcentra/buurthuis organiseer ik regelmatig natuuractiviteiten. Hierbij werk ik seizoensgericht. We werken met natuurlijke materialen en maken bij gelegenheid kleine wandelingetjes met bewoners.  Alles is gericht op een zintuiglijke ontmoeting met de natuur.

Coaching in de buitenlucht

Het hectische leven van alledag maakt dat een toenemend aantal mensen de scheiding tussen werk en privé moeilijk vinden te maken. De essentie van uw hulpvraag wordt creatief vormgegeven aan de hand van natuursymboliek. U kiest hier voor een plek in de natuur die uw stemming van dat moment weerspiegelt. Samen beoordelen we de kwaliteit van de plek en vinden aanknopingspunten voor de actuele probleemsituatie.

Om de balans te herstellen blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat werken in een groene omgeving rustgevend kan zijn maar ook een bron van tal van ontwikkelingsmomenten.

Coaching in de natuur is net als homeopathie een milde, complete aanpak van genezing en ontwikkeling. Het is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd… en heeft de capaciteit in zich om ons zelfgenezend vermogen te stimuleren, tot aanzet te brengen.

Het vertoeven in een groene omgeving geeft rust, ruimte waardoor we beter in staat zijn met onze acute of chronische gezondheidsproblemen om te gaan.

Heeft u affiniteit met de natuur en wilt u aan uw complete gezondheid werken dan kunt u naast een homeopathische behandeling kiezen voor een wandelconsult of tuinactiviteit.

Natuurwandelingen maken creatief

Wandelen in de natuur is goed voor de hersenen en helemaal als je dit doet zonder elektronische apparaten mee te nemen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. De onderzoekers vonden dat backpackers 50 procent beter scoorden op een creatieve toets na een verblijf van vier dagen in de natuur zonder elektronica in de buurt.

Luistert, ondersteunt en biedt perspectief

kleine homeopatische korreltjes