Maatwerk

Kenmerk van de klassieke homeopathie is dat de behandeling helemaal op de persoon wordt afgestemd. Ieder mens is uniek en daardoor kent de homeopaat geen standaardoplossingen.

De homeopathie is “holistisch”. Dat wil zeggen dat de persoon als geheel – het zieke individu – wordt behandeld, niet alleen zijn ziekteverschijnselen. Daarom is er niet één medicijn voor iedereen met een bepaalde ziekte. Het is voor een ieder maatwerk.

De eerste stap van een behandeling is een persoonlijk intakegesprek. Hierin gaan we in alle rust uw situatie verkennen. We gaan met name ook kijken naar hoe u uw situatie beleeft, welke gevoelens een rol spelen. Wanneer het klachtenbeeld in kaart gebracht is, de omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn benoemd en er overzicht van de herstelbelemmerende en herstelbevorderende factoren is verkregen kies ik op basis hiervan een geneesmiddel.

Elke keer kan er door het gesprek een stukje verhelderd en bewust gemaakt worden.
Dit is op zich al helend te noemen. Het juiste middel van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong wordt per fase in dit proces uitgekozen.

Een consult hoeft niet per sé in de praktijkruimte plaats te vinden.

Het kan best zijn dat u het prettig vindt om een consult te combineren met een wandeling in de natuur. Op deze integrale manier bied ik cliënten, naast behandeling gericht op het verminderen, stabiliseren van hun klachten een ontmoeting met de helende werking van de natuur. Uit ervaring blijkt dat cliënten die letterlijk vast zijn gelopen baat hebben bij het in beweging komen. Bij deze aanpak op maat kunnen processen weer gaan stromen.
Ook dit maakt homeopathie tot maatwerk.